< terug

Een BiblicalStone Anticato vloerHier word een BiblicalStone vloer aangebracht in een Romaans verband. De tegels worden in zand/cement verwerkt omdat er geen dekvloer aanwezig is en omdat deze natuursteensoort in dikte varieert van 1,5cm tot wel 3cm dik.
Er word cementpap aangemaakt, dit is water met pure cement. Hierin worden de tegels één voor één ingemetseld. Er begint zich een moduul te vormen dit wil zeggen dat het patroon steeds terug keert. Deze klant heeft ervoor gekozen om ook het buiten terras te laten betegelen met dezelfde natuursteen als binnen. Dit zorgt voor een zeer mooi en ruimtelijk effect.
Niet alle soorten natuursteen zijn geschikt voor buiten. Laat u zich daarom vooraf goed informeren door uw leverancier.
Wij verplaatsen de tegels met een stenenwagen. Het is een groot Romaans verband waarvan de grootste tegel 90 x 60cm meet en zo’n 25 á 30 kilo weegt. Het terras is rond dus er is veel slijpwerk. We hebben het terras ook op hoogte gemaakt zodat het effect van binnen naar buiten en andersom goed benadrukt word. De volgende stap is het voegen.
Het voegen, ook wel inwassen genoemd, maakt de vloer af.
Dit gebeurd met redelijk dunne voegsel wat met een trekker en een inwasbordje over de hele vloer gehaald wordt. De voegen komen goed vol te zitten en krijgen even de tijd om te drogen. Tot slot word de vloer afgesponsd en is het geheel een mooi plaatje geworden.
Het uiteindelijke resultaat van een Biblical Stone Anticato vloer in groot Romaans verband mag absoluut gezien worden!
Hier ziet u de opbouw van een toilet met urinoir.
Er zijn twee soorten tegels gebruikt voor de wand.
Keramischische tegels op de zijwanden en kiezelstenen mozaïek achter het toilet en achter het urinoir.
Hier verlijm ik een moduulvloer in de aangrenzende garage.
Het is een moduul vloer,dit wil zeggen dat de vloer een patroon heeft dat uit meerdere formaten tegels bestaat. Verlijmen van vloer tegels is relatief makkelijk en dus ook zeer snel gedaan.
Hier hebben we in een garage een douche en toilet gesitueerd .
Het zijn handvormige wandtegels met een dekoor van kiezelstenen .


Terug naar boven